Selasa, 3 April 2012

Safee Sali Bercerai Dengan Isteri

Safee Sali bercerai dengan isteri . Menurut Utusan Malaysia Safee Sali sah bercerai dengan isteri dengan talak satu di Mahkamah Tinggi Syariah  Shah Alam.
Bagaimanapun, Penyerang bola sepak kebangsaan tersebut seolah-olah melarikan diri dari media mengenai penceraiannya dan hanya Sabrina membuat pengesahan itu kepada media.
Safee Sali Bercerai Dengan Isteri

Safee Sali cerai isteri talak satu

Kelibat jutawan bola sepak itu, pada awalnya kelihatan di pintu lif mahkamah, namun beliau terus memasuki kereta bersama peguamnya, Ahmad Nazeb Johari.
“Alhamdulilah semuanya sudah selesai, saya harap tiada spekulasi lagi antara kami berdua,” kata Sabarina yang ditemani peguamnya, Ezura Nashuha Abdul Hadi.
Ezura Nashuha menjelaskan, anak guamnya bercerai dengan Safee secara baik, selepas mendapat persetujuan daripada kedua-dua pihak.
“Safee dan Sabarina bercerai secara baik. Dia melafazkan talak satu terhadap Sabarina di hadapan Hakim Syarie. Mohammad Fouzi Mokhtar dalam satu prosiding tertutup,” katanya.
Ezura Nashuha berkata kedua-dua anak pasangan berkenaan Nur Syaza Syaqina, 4 dan Nur Syasya Sofirna, 2, diserahkan dalam jagaan Sabrina, manakala Safee memperoleh hak lawatan mengikut masa yang dipersetujui kedua-dua pihak.
Pada November tahun lalu Safee memfailkan perintah supaya Sabrina kembali taat kepadanya, bagaimanapun menarik semula perintah itu minggu lalu.
Beliau mewakili penyerang kelab Indonesia, Pelita Jaya menarik semula perintah itu untuk menyelesaikan kes di luar mahkamah.
Safee, 28, dan Sabrina mendirikan rumah tangga pada 2007 selepas berkenalan ketika pemain kelahiran Kajang, Selangor itu beraksi bersama Sarawak dalam saingan Liga Perdana.
Hasil pernikahan itu, mereka dikurniakan dua cahaya mata.
Safee kini meneruskan kariernya bersama kelab Pelita Jaya FC apabila memperoleh kontrak baru bernilai lebih RM2 juta daripada kelab itu untuk tempoh dua tahun lagi.
Sebelum ini, kontrak sulung pemain itu dengan Pelita Jaya FC yang ditandatangani Januari tahun lalu bernilai RM456,000 untuk tempoh setahun

Tiada ulasan:

Catat Ulasan