Rabu, 10 November 2010

Senaman Ifritعن أبي هريرة قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم صنفان من أهل النار لم أرهما قوم معهم سياط كأذناب البقر يضربون بها الناس ونساء كاسيات عاريات مميلات مائلات رءوسهن كأسنمة البخت المائلة لا يدخلن الجنة ولا يجدن ريحها وإن ريحها ليوجد من مسيرة كذا وكذا
(Rasulullah s.a.w. bersabda "2 golongan ahli neraka yang tak pernah aku lihat, kumpulan manusia yang memegang cemeti seperti ekor lembu, lalu memukul manusia (zalim), dan perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang cenderung dan mencenderungkan (menarik perhatian) orang lain, rambut mereka seperti bonggol unta, mereka ini tidak akan masuk syurga dan tidak akan mencium baunya walaupun baunya boleh dicium dari jarak sekian, sekian (500 tahun perjalanan-dalam kitab Muwatta Imam Malik) Hadith riwayat Muslim Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. Selawat dan salam buat Rasulullah s.a.w.
Akhir zaman yang serba moden dan canggih ini banyak aktiviti dirancang kononnya bagi tujuan kesihatan, kecergasan dan merapatkan ukhuwah sesama manusia. Tapi apa yg menyedihkan bila kita lupa Tuhan seterusnya mudah ditipu oleh nafsu jahat melalui rancangan jahat yahudi yang sangat halus iaitu SENAMROBIK.

Kalau ditanya kepada ustaz dan ustazah:

Boleh tak kita menari lelaki dan perempuan bersama-sama? HARAM!.
Boleh tak kita senaman lelaki dan perempuan bersama-sama? Boleh.
Boleh tak kita senamrobik? Apa tu senamrobik?
Ala... senaman mcm biasa je. Ok, boleh.

Tapi bila start senamrobik, ramai yg tak sedar ia sebenarnya mini disko yang dibuat ditempat lapang, tiada lampu kelap kelip, tapi ada musik yg rancak yang akan menggegarkan tubuh setiap orang yg mendengarnya. Musik yang akan menggerudi tubuh lelaki dan perempuan tanpa rasa letih dan jemu. Sambil menjamu mata melihat tubuh wanita lain bergoyang-goyang yg dibaluti baju dan seluar sukan yg ketat. Terkadang terbuka aurat apabila membongkok.


Susunan peserta tidak diambilkira. Kalau boleh lelaki dan perempuan bercampur lagi seronok. Perempuan senam kat depan.


Maka bertambahlah dosa mata setiap peserta. Malangnya terkadang ustaz dan ustazah pun ikut serta.


Tetapi senaman ifrit ini dibolehkan oleh ramai pihak atas alasan senaman kesihatan. Tetapi ingatlah bau syurga bakal diharamkan menciumnya jika masih degil dengan pemikiran dan budaya jahiliyah ini.


Wallahu A'lam. Hanya semata-mata limpah kurnia dan rahmat dari Allah Ta'ala.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan